039 – Egy kis Európa

A mai bejegyzés nem lesz túl hosszú, mivel a sima vasárnap délutáni programunkról fog szólni. Az internet világának köszönhetően teljesen véletlenül szembejött egy szilva fesztivál és TACSKÓ FUTTATÓ VERSENY hirdetése! Megláttuk és rögtön tudtuk hogy ezt meg kell nézni. És tényleg, az amerikaiak ezt is feltalálták.

De kezdem a helyszínnel:

Old World Village, Huntington Beach

A kis városrészt Josef Bischof német származású ember alapította, aki 1952-ben telepedett le a területen. A családjával 50 lakást épített 50 bolthelyiséggel az aljában tradícionális bajor stílusban. Az utcákat díszítő macskaköveket és a lámpásokat is importálták. Az épületek falait pedig európai országokra jellemző képek díszítik.

1978-ban nyitotta meg kapuit, és természetesen azóta is leginkább a helyi Oktoberfestről híres. Igen, itt is van! Mi se tudtuk, de nyilván majd eljövünk legközelebb arra is. A különböző rendezvényekről és magáról a városrészről itt találtok bővebb információt. Van egy nagy díjnyertes étterem és sörkert, hagyományos német ételekkel az elmaradhatatlan sörön, Jaegermeisteren, virslin és perecen kívül 🙂 Ettünk egy almás rétest, mondjuk azt kell mondjam nem estem hasra, de azért finom volt, főleg úgy hogy azért itt nem kapsz minden sarkon 🙂

Old World, Huntington Beach

Amellett hogy nyilván főleg német beütése van az egész területnek, van itt egy európai bolt, ahol azért bizony magyar dolgokat is lehet kapni! Tessék, végre elhihetitek, van itt minden csak meg kell találni! Vegeta, kenőmájas, hurka, kolbász, pick szalámi, debreczeni páros, savanyúkáposzta, egri bikavér, tokaji aszú, hogy csak a főbb dolgokat emeljem ki. De persze rengeteg német és egyéb európai termék is van.

Magyar borok az European Market-ben

 

Mindenféle finomság a European Market-ben

A program

A mai program tehát szilva fesztivál volt, tulajdonképpen annyi, hogy szilvás dolgokat árulnak, szilva lekvár, szilvás péksütemények, stb. De a fő attrakció, a tacskó futtató verseny 😀 Egy rövid pályát állítottak fel, ahol minden körben két kutya fut a pályán. A pálya végén ott állhat a gazdi és motiválhatja a kutyust. Egy futó tacskó már önmagában is cuki és vicces, de ahogy versenyeznek, hát az még annál is jobb. Mindenképpen fogunk menni még ilyen versenyre! Érdemes amúgy kb. 1 órával hamarabb (akár ebéddel egybekötve) is érkezni hogy rendes helye legyen az embernek. De így is jó volt.

Leave a Reply